Vanliga frågor och svar

VAD ÄR DET VIKTIGASTE ATT VETA?

Att allt spel sker på egen risk och att du själv är ansvarig för dina handlingar. Spelare som inte följer säkerhetsanvisningarna eller beter sig på ett sådant sätt att det utgör risk eller fara för övriga deltagare kan efter varning portas från pågående spel utan att avgiften för spelet återbetalas.

 

HUR LÅNGT KAN JAG SKJUTA?

Med en paintballmarkör, och vindstilla, kan du skjuta ungefär 150 meter. Det effektiva avståndet (alltså det avstånd där det är möjligt att sikta vettigt) är dock 60 meter. Det är oftast ineffektivt att försöka träffa någonting längre bort än 50 meter.

 

HUR DRIVS MARKÖRERNA? VAD FÅR BOLLEN ATT FLYGA?

Magi. Och komprimerad luft. Bollen har en utgångshastighet av ungefär 300feet i sekunden (cirka 92 meter i sekunden).

ÄR FÄRGEN FARLIG?

Inte det minsta. Färgen i paintball består till största delen av gelantin, glukos (socker) och naturligt färgämne. I naturen torkar färgen snabbt och försvinner med regnet. Den är 100% komposterbar, biologiskt nedbrytbar och har ingen som helst negativ åverkan på naturen (utöver att den så klart kan skjuta sönder sköra växter).

Så den är helt ofarlig?

Ja, i princip. Den HAR en viss laxativ effekt om du äter den. Så gör inte det.

GÖR DET ONT?

I regel, ja. Lite grand. Ibland. Hals och händer är de områden som är ömtåligast, så man kan med fördel ta med och använda en tunn halsduk/sjal och handskar. Att bli träffad i bakhuvudet är extremt sällsynt, men kan kännas en del om man är korthårig. En huvtröja, bakåtvänd keps eller mössa råder bot på det. Använder man de skyddsmasker som tillhandahålls och de overaller som finns att låna så är det i övrigt helt ofarligt att bli träffad.

 

 

JAG ÄR UNDER 18 ÅR! FÅR JAG SPELA ÄNDÅ?

Är du under 18 år gammal och vill vara med och spela? Inga problem! Är du däremot under 16 år och spelar utan målsman eller vårdnadshavare så behöver du gå in på den här länken och skriva ut hela dokumentet, fixa målsmans underskrift, och ta med när du kommer för att spela!

www.dtmevents.se/avtalunder18/

Varför behöver jag målsmans godkännande om jag är under 16 år?
– Paintball är en sport som, korrekt utförd, är en av de säkraste sporterna du kan utöva. Men ibland händer olyckor och därför är det viktigt att vara införstådd i spelens villkor, och att allt sker på egen risk. Det är också viktigt för oss som arrangör att känna oss trygga i att alla yngre deltagare har en kontaktperson och fullt stöd hemifrån.

Varför just 18?
– Det är 18 års åldersgräns på att äga paintballutrustning varför vi också har valt att inte låta personer under 18 år hyra av oss, utan målsmans godkännande. Är din målsman med på noterna? Kanon! Då har vi 12 års åldersgräns för deltagande i spel. (Glöm inte skriva ut och ta med avtalet bara).

Jag har ingen skrivare!
– Då kan du ta med en förälder, eller en handskriven lapp som innehåller målsmans godkännande och signatur, med aktuellt datum.

Mina föräldrar, målsman eller tilldelad vårdnadshavare är med och spelar!
– I så fall räcker muntligt godkännande från målsman på plats.

 

Har du någon fråga som inte besvarats här? Skicka oss ett meddelande så lägger vi till den!

info@dtmevents.se